Under 2011 kunde Sydsudan fira självständigheten från Sudan och slutet på en lång och brutal konflikt. Två år senare bröt en ny våldsam konflikt ut, som en följd av politisk oenighet mellan Sydsudans president Salva Kiir och tidigare vice president Riek Machar, och sedan dess har miljontals människor drivits på flykt. Trots att parterna nyligen har förhandlat fram ett fredsavtal, har den nästan fyra och ett halvt år långa konflikten lett till att omkring 1,9 miljoner människor är på flykt i landet och ytterligare två miljoner har flytt till grannländerna.
Här är fem saker du bör veta om konflikten:
1. Risk för svältkatastrof
Konflikten har ödelagt landets ekonomi och lett till ökad inflation. Matpriserna stiger och 70 procent av landets familjer svälter. Så många som 6,3 miljoner människor har en akut brist på tillgång till mat, och det förväntas att antalet kommer att öka.
Tack vare humanitärt bistånd förhindrades svältkatastrofen 2017. Men nu har tillgången på mat blivit ännu sämre. Många marknader är stängda och bönderna har körts bort från sin jord. Trots detta har Sydsudan bara fått 21 procent av den nödvändiga finansieringen av nödhjälp hittills i år.
2. Nytt fredsavtal
Trots att parterna enades om ett fredsavtal i augusti 2015, har befolkningen i Sydsudan fortfarande inte upplevt fred. Under 2017 ökade antalet personer på flykt dramatiskt, och infrastruktur som sjukvård och skolor har förstörts.
I juni 2018 kom parterna överens om ett nytt fredsavtal. Det sista avtalet ökar hoppet om att fred snart kan uppnås och att det blir lättare att nå civilbefolkningen med humanitär nödhjälp.
3. Konflikten hotar civila liv
Tiotusentals har dödats i kriget i Sydsudan, och miljoner har drivits på flykt. Det är troligt att många fler kommer att behöva fly de närmaste månaderna om situationen inte förbättras.
Civila drabbas av våld, strider och plundringar, och att hjälporganisationer hindras från att nå befolkningen med hjälp förvärrar situationen ytterligare. Många får inte livsnödvändig medicinsk behandling, eftersom vårdcentraler saknar medicinsk utrustning och mediciner, och den otillräckliga tillgången på mat sätter liv i fara.
4. Humanitär hjälp kommer inte fram
I vissa områden får befolkningen inte humanitär hjälp, eftersom det pågår en aktiv konflikt eller för att hjälpen har blivit avskuren.
I april i år tvingades NRC att avbryta utdelningen av mat i Unity State på grund av pågående strider, och flera nödhjälpslager och vårdcentraler har plundrats. För att vi och andra humanitära aktörer ska kunna nå människor med livräddande hjälp, måste parterna i konflikten se till att vi har fri tillgång till människor i nöd.
5. Farligt för hjälparbetare
Sydsudan är ett av de farligaste länderna i världen för hjälparbetare. Sedan kriget började 2013 har 101 hjälparbetare dödats i landet. Sedan december 2017 har 22 hjälparbetare kidnappats och enbart i april blev tre personer dödade och 13 kidnappades.
Både hjälparbetare och civilbefolkningen lider av den bristande säkerheten. När hjälpen inte kommer fram, för att hjälparbetare måste evakueras eller vara för rädda för att arbeta i ett område, förloras fler människoliv.